Weinig tijd in de ochtend? Dit gezonde havermout ontbijt is ideaal. Je maakt het in de avond klaar en laat het vervolgens een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag kun je meteen genieten van dit havermout recept. Voor overnight oats kun je yoghurt gebruiken, melk, of een plantaardige melk zoals amandelmelk en qua toppings kun je volop variëren, dus experimenteer er lekker op los 😉
Overnight oats
Aantal
1
persoonBereiden
5
minutesIngrediënten
30 gr havermout
1 el gemengde żaden (bijv lijnzaad, chiazaad en pompoenpitten)
150 ml (amandel)melk
Halve banaan
Handje frambozen
25 gr kokosrasp
Zo maak je het
- Doe de havermout en de (amandel)melk in een kommetje en roer het even door elkaar. Dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast.
- De volgende morgen roer je de overnight oats even door en voeg je de plakjes verse banaan en frambozen toe. Strooi de kokosrasp erover heen en eetsmakelijk!
Tip: Voeg eventueel wat Maple syrup of kaneel toe.