Als kind had ik al interesse in de mens. Ons lichaam, onze geest en hoe alles met elkaar samenwerkt. De overeenkomsten tussen mensen en vooral ook de verschillen. Hoe kan het dat sommige mensen gezond en gelukkig oud worden en anderen niet? Als afgestudeerd arbeidspsycholoog en jarenlange leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven was mijn kennis over het menselijk gedrag inmiddels vergroot. Toen mijn moeder in 2009 ziek werd en ik 2012 ontdekte ook belast te zijn met het BRCA1-gen, ging ik me weer meer verdiepen in ons lichaam en de invloed van leefstijl op gezondheid. Mijn persoonlijke ervaringen lees je in de artikelen Geneeskunde of medicijnkunde‘ en ‘Voorkomen is beter dan genezen‘.

Vaak passen mensen hun leefstijl aan na een levensbedreigende diagnose of andere ingrijpende levensgebeurtenis. Dan pas realiseren ze zich dat ze niet het eeuwige leven hebben. Ik ben één van die mensen. Het overlijden van mijn moeder en de geboorte van mijn dochter moesten mij er nogmaals aan herinneren dat gezondheid je grootste bezit is in het leven. We nemen het voor lief, omdat het er altijd is. Totdat het er niet meer is. En dan is het vaak te laat….

Na de geboorte van mijn dochter was de aandacht voor mijn leefstijl toch weer ver te zoeken. Alle aandacht ging naar haar. At ze wel genoeg groenten en fruit? Drinkt ze genoeg? Krijgt ze niet te veel suiker binnen? Slaapt ze voldoende?  Gelukkig, of beter gezegd, helaas ben ik niet de enige ouder die zichzelf wegcijfert voor haar kinderen. Maar hoe kun je een leuke moeder/vader (partner, vriend(in), collega etc.) zijn als je niet van jezelf houdt? Als je niet doet waar je blij van wordt, je lichaam slecht onderhoudt en daardoor geen energie hebt, als je je grenzen niet kunt aangeven en mensen over je heen lopen? Dat voorspelt zeker geen lang, gelukkig en gezond leven.

Love yourself enough to live a healthy lifestyle

Wil je energieker en gelukkiger in het leven staan? Op ‘Alles over leefstijl’ neem ik je als leefstijlcoach en ervaringsdeskundige mee in mijn reis naar een gezonde leefstijl. Ik deel mijn kennis en ervaring over ons lichaam, gedrag en alles daaromheen wat van belang is voor een lang, gezond en vooral gelukkig leven. Zodat ook jij (weer) de beste versie van jezelf wordt!

Ik wens je veel kracht en inspiratie toe!

Lieve groet, Sanne

p.s. wil je weten wat ik persoonlijk voor je kan betekenen? Schroom dan niet om mij een bericht te sturen!

Aangesloten bij

BLCN logo blauw
Kabiz
client-image

FOLLOW THE JOURNEY #ALLESOVERLEEFSTIJL