Op zoek naar iets gezonds voor tussendoor of voor bij de koffie? Maak dit lekkere, gezonde en makkelijke bananenbrood met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en dadel. En goed nieuws voor mensen met een notenallergie (zoals ik;) het is ook echt heel lekker zonder noten!
Nu denk je misschien, wat is er bijzonder aan bananenbrood zonder noten? Nou veel! In elke horeca gelegenheid of bakker waar ik kom zitten er standaard noten in. Vandaar het recept ‘zonder noten’ 😉
Let op: amandelen zijn steenvruchten (net zoals kokosnoten). Ben je ook allergisch voor steenvruchten? Vervang dan het amandelmeel met bv fijne havervlokken.
Bananenbrood
1
cake10
minutes50
minutesIngrediënten
4 rijpe bananen
3 eieren
160 gr speltmeel
80 gr amandelmeel
0.5 zakje bakpoeder
3 dadels
2 tl kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in stukjes.
- Doe de bananen met de eieren en dadels in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
- Doe dit in een kom en spatel de speltbloem, amandelmeel en bakpoeder er door.
- Giet het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gezonde bananenbrood gaar is.
Tip 1: je kunt ook rozijnen, noten en/of fruit toevoegen aan het beslag
Tip 2: bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.
Notities
- Dit recept bevat geen toegevoegde suikers, maar wel natuurlijke suikers van banaan en dadels.