Bananenbrood zonder noten

Op zoek naar iets gezonds voor tussendoor of voor bij de koffie? Maak dit lekkere, gezonde en makkelijke bananenbrood met maar 7 ingrediënten! Natuurlijk gezoet door banaan en dadel. En goed nieuws voor mensen met een notenallergie (zoals ik;) het is ook echt heel lekker zonder noten!

Nu denk je misschien, wat is er bijzonder aan bananenbrood zonder noten? Nou veel! In elke horeca gelegenheid of bakker waar ik kom zitten er standaard noten in. Vandaar het recept ‘zonder noten’ 😉

Bananenbrood

Aantal

1

cake
Bereiding

10

minutes
Oventijd

50

minutes

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 160 gr speltmeel

  • 80 gr amandelmeel

  • 0.5 zakje bakpoeder

  • 3 dadels

  • 2 tl kaneel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in stukjes.
  • Doe de bananen met de eieren en dadels in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.
  • Doe dit in een kom en spatel de speltbloem, amandelmeel en bakpoeder er door.
  • Giet het beslag in een cakevorm en bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het gezonde bananenbrood gaar is.

    Tip 1: je kunt ook rozijnen, noten en/of fruit toevoegen aan het beslag

    Tip 2: bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

Notities

  • Dit recept bevat geen toegevoegde suikers, maar wel natuurlijke suikers van banaan en dadels.
Sanne
Sanne
Sanne is oprichter van het platform Allesoverleefstijl.nl. Als leefstijlcoach, opgeleid psycholoog en ervaringsdeskundige helpt ze mensen met zelfregie en veerkracht naar een energieker en gelukkiger leven.

Gerelateerde berichten

Volg Ons

5FansLike
320VolgersVolg
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Recente berichten